Extra rustgebieden in verband met de hertenbronst

Vrijdag 03 september 2021

Velen kijken er de hele zomer naar uit, de hertenbronst die zich in de nazomer voltrekt. De mannelijke edelherten zijn in topconditie en meten zich vocaal en fysiek aan elkaar in de strijd om de gunsten van de hindes.

Om de bronst goed te laten voltrekken hebben we tot en met 3 oktober een aantal extra rustgebieden ingesteld. Deze bieden het wild de ruimte om in alle rust te herstellen zodat de toch al belastende bronst niet nog uitputtender voor hen wordt. Op de kaart hieronder ziet u in grijs gearceerd waar deze rustgebieden zich bevinden. In verband hiermee zijn enkele wandel- en ruiterroutes niet bereikbaar of niet toegankelijk. Zie hieronder om welke het gaat.

Wandelroutes die vanaf 1 september t/m 3 oktober niet kunnen worden gevolgd

  • Veluws Zwerfpad Schaarsbergen – Otterlo en vice versa
  • Landschappenpad (ivm afsluiting Pampelse Zand)
  • IVN Moeflon wandeling
  • Otterlo lang
  • Otterlo kort

Wandelroutes die vanaf 1 september t/m 3 oktober voorzien zijn van een omleiding

  • Veluws Zwerfpad Schaarsbergen – Hoenderloo en vice versa: middenstuk vervangen door deel over fietspad. 
  • Trekvogelpad: in het middenstuk langs het museum en het centrumplein ipv over de Pampelse Zand.

Ruiterroutes die vanaf 1 september t/m 3 oktober niet toegankelijk zijn

  • Alle op de ruiterroutekaart rood gemarkeerde routes

Alle fietspaden blijven geopend en met uitzondering van de Reemsterweg die naar het Bosje van Staf leidt, de autowegen ook. 

Bekijk de bronst

Helaas zijn er geen plaatsen meer bij de bronstexcursies maar uiteraard kunt u wel op eigen gelegenheid de bronst bekijken op verschillende plekken in het Park. De meeste kans op het zien van bronsttaferelen heeft u in de namiddag en de vroege avond bij onze wildobservatieplaatsen. U kunt deze plaatsen terugvinden via de kaart op onze website of met een plattegrond van het Park. 

Uw bezoek aan een wildobservatieplaats

Houd bij uw bezoek aan de wildobservatieplaats rekening met de Coronamaatregelen. Geef elkaar de ruimte en houd de 1,5 meter afstand aan. Is het druk bij de wildobservatieplaats die u wilt bezoeken? Neem dan een kijkje bij één van de andere wildobservatieplaatsen of kom op een later moment terug.