Rotterdamse scholieren kijken hun ogen uit in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Maandag 10 juli 2023

De afgelopen maanden hebben bijna 400 Rotterdamse leerlingen en leerkrachten een bezoek gebracht aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met dank aan diverse fondsen en partners kregen schoolklassen een geheel verzorgde dag in de natuur aangeboden.

De leerlingen werden ontvangen in het Hoge Veluwe Klaslokaal, gingen op pad met de Natuurdetective en kregen het inspirerende boekje De Hoge Veluwe in je Broekzak. Na het ochtendprogramma konden de schoolklassen op eigen gelegenheid het Park verkennen. Een bezoek aan het ondergrondse museum Museonder bleek favoriet, net als een rondje op één van de 1.800 iconische Witte Fietsen.

‘De kinderen hebben een fantastische en onvergetelijke dag gehad! Kinderen die Rotterdam nog nooit uit waren geweest, keken hun ogen uit. Voor een aantal was het de eerste keer op een fiets en anderen hebben voor het eerst opgezette dieren gezien. Bedankt!’
Juf Lilian van basisschool De Sleutel

Jong geleerd is oud gedaan

De Hoge Veluwe vindt het belangrijk om kinderen op jonge leeftijd in contact te brengen met de natuur, in de hoop dat zij er later goed voor zullen zorgen. Jong geleerd is oud gedaan. Dat vond ook Helene Kröller-Müller, die samen met haar man Anton Kröller in 1935 de Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe oprichtte. Daarom krijgen basisschoolleerlingen al sinds de oprichting van het park gratis toegang.

Het is ontzettend belangrijk de jeugd te raken. De jeugd van nu, dat zijn de burgers van morgen. De burgers die stemmen, besturen en beslissen hoe ons land er uit komt te zien. De mensen die over 10, 15 jaar het natuurbeleid gaan maken. Het is belangrijk om kinderen die natuur te laten ervaren. Om ze liefde voor de natuur mee te geven.
Seger van Voorst tot Voorst, directeur/bestuurder van Het Nationale Park De Hoge Veluwe


Met dank aan
Voor Rotterdamse scholen is het Park ver weg en vervoerskosten zijn een knelpunt. De Hoge Veluwe heeft hen, dankzij fondsen en sponsoren, een onvergetelijke natuurervaring kunnen bieden. Het Park is alle partners zeer dankbaar voor hun steun aan dit bijzondere educatieproject: Van Leeuwen van Lignac Stichting (via Volkskracht), Elise Mathilde Fonds, Van Cappellen Stichting, Fred Foundation, Dr. Hendrik Muller Vaderlandsch Fonds, G.Ph. Verhagen Stichting en Gispen – Presikhaaf Schoolmeubelen B.V.