De toekomst van het Park

Nieuw duurzaam Hart nodig

Deze site gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat voor een enorme uitdaging. Het huidige bezoekerscentrum midden in het Park voldoet niet meer. Ook het bezoekersrestaurant is gedateerd. De voorzieningen vormen geen eenheid met het landschap.

Een nieuw Hart van De Hoge Veluwe is dringend nodig. Een open plek met duurzame faciliteiten. Met interactieve programma’s en inspirerende exposities. Een plek waar - steeds meer - bezoekers elkaar treffen en verhalen delen. En samen de schoonheid van natuur, kunst en architectuur beleven.

Onze plannen

Uw bijdrage is niet voor onze exploitatie. Uw bijdrage is nodig om te investeren in vernieuwing.

  • Bouw van een duurzaam en multifunctioneel gebouw met informatiecentrum voor bezoekers, ontvangst- en educatieruimten, Parkwinkel, Parkrestaurant en sanitaire voorzieningen inclusief terras, speeltuin, ontsluitingsweg en -fietspad, parkeerplaats en WKO (warmte-koude-opslag).

  • Verbouwing van het Museonder en vernieuwing van de expositie. Zo ontstaat een internationaal gerespecteerd museum over de natuur van de Veluwe en de invloed van de mens op het landschap. Het Museonder blijft op de huidige locatie. De verbouwing (dus geen sloop) vindt gefaseerd plaats.

  • Herinrichting van het Marchantplein en ontwikkeling van een evenemententerrein. De fietsenherstelwerkplaats wordt verplaatst en de fietsenstalling wordt uitgebreid. In harmonie met de natuurlijke omgeving. Een toegankelijke, open plek in het bos.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen van de nieuwbouw? Meld u dan via deze link aan voor de speciale bouw-nieuwsbrief. Uiteraard zijn ook op onze website alle vorderingen te volgen. 

FAQ - Frequently Asked Questions

Lees hieronder de meest gestelde vragen over de nieuwbouw.

Wanneer is het nieuwe gebouw klaar?
In juni 2019.

Wat voor faciliteiten komen er in het nieuwe gebouw?
Het nieuwe gebouw huisvest de Parkwinkel, informatiebalie, Parkrestaurant en verschillende multifunctionele zalen.

Waar is het tijdelijke Parkrestaurant gelokaliseerd?
Het tijdelijke Parkrestaurant ligt in het centrum tegenover het Bezoekerscentrum.

Is de speeltuin bereikbaar?
Ja, deze is bereikbaar vanaf het Marchantplein via een wandelpad langs het hek van de nieuwbouw. Er staan borden op het Marchantplein om u de juiste weg te wijzen. 

Is het Museonder nog open?
Ja, gedurende de hele periode van de nieuwbouw (tot en met juni 2019) zullen het Bezoekerscentrum, Parkwinkel en het Museonder open blijven. 

Zijn de toiletten buiten nog bereikbaar?
Ja, deze zijn te bereiken via de binnenzijde van het tijdelijke Parkrestaurant en vanaf de kant van het Bezoekerscentrum. 

In particulier beheer

Met trots zeggen wij: Het Nationale Park De Hoge Veluwe is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in ons land. In particulier bezit. Met een bedrijfsvoering vrijwel zonder overheidssubsidies. Het Park is er nog altijd ‘tot nut en genot van de gemeenschap’. Precies zoals Helene Kröller-Müller het ooit wilde. Met als mijlpaal in 2015: 80 jaar consistent natuurbeheer. Entreegelden gebruiken we optimaal om het Park in stand houden voor nieuwe generaties. Net als úw onmisbare donaties en sponsorbijdragen.

Bekijk de brochure over het nieuwe Hart van de Hoge Veluwe

Wil u meehelpen aan een nieuw Hart van De Hoge Veluwe?

Draag hier bij aan het nieuwe hart!