Vacature: Moestuin De Pampel (vrijwillig)

Houd jij van (moes)tuinieren en ben je op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken in Moestuin De Pampel.

De moes-kruidentuin ligt verscholen achter boerderij De Pampel, gelegen tussen het terrein van het Kröller-Müller museum en het Museonder. Het is een oude akker die jarenlang braak lag en drie jaar geleden opnieuw in gebruik is genomen als kruiden-moestuin.

De moestuin is opgezet door een groep enthousiaste vrijwilligers. Wat begon met een stuk of tien pioniers, die de akker bijna ‘met de blote handen’ ontgonnen, is uitgegroeid naar een groep van zo'n 26 man/vrouw, en daar kunnen er best nog wat bij. Want ook het oppervlak van het terrein is gegroeid: inmiddels zijn er tien velden van 10 x 10 meter in gebruik en daarnaast een grote strook terrein langs de rand met bloemen en bessenstruiken. Rondom de velden wordt een boomgaard gecreeerd. 

We kweken van alles: allerlei groente-gewassen en kruiden die aan de keuken van het Park Paviljoen worden geleverd. Puur natuur, er worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt. Insecten zijn heel nuttig en er worden gewassen met specifieke kruiden en bloemen gecombineerd, waardoor de insecten deze mijden. De bestuiving is goed geregeld met drie bijenkasten op de tuin.

Werken in de kruidentuin betekent lekker buiten aan de slag gaan: zaaien, schoffelen en onderhouden. Natuurlijk sta je er niet alleen voor; je werkt samen met enthousiaste vrijwilligers die net als jij graag tuinieren en de handen in de aarde steken. Op dit moment werken we op twee ochtenden in de week: dinsdag-, en vrijdagochtend. De meeste mensen komen één ochtend per week. Bij droge en warme dagen stellen we ook een sproeirooster in voor de middagen.

Specifieke kennis of ervaring is niet vereist, we zijn een heel gemêleerde groep waar we van elkaar leren, niet alleen door samen te werken maar ook door regelmatig interessante lezingen of bijeenkomsten te organiseren. Uiteraard heb je wel plezier in (moes)tuinieren, je wilt er soms flink tegenaan als dat nodig is én je bent niet bang om vuile handen te maken. Je vindt bij ons enthousiaste collega’s die jou graag wegwijs maken in het werk.

Wij vragen:

  • Een enthousiaste instelling
  • Voorliefde voor tuinieren
  • Niet bang om je handen in de aarde te steken
  • Goed samen kunnen werken
  • Bereidheid af en toe mee te helpen bij bijvoorbeeld excursies, wandelingen, cursussen, plukdagen en lezingen.

 Wij bieden:

  • Een plekje in een gezellig, enthousiast team van vrijwilligers
  • Een prachtige werkplek midden in de natuur
  • Veel waardering
  • Gratis toegang tot het Park

Vragen of reageren?

Lijkt dit je wel wat en heb je er zin in?

Meld je aan met jouw (korte) motivatie via de mail bij onze coördinator: moestuindepampel@vrijwilligershogeveluwe.nl