Nieuwbouw voor De Hoge Veluwe; een mijlpaal

Woensdag 03 januari 2018

Het Nationale Park De Hoge Veluwe start in het voorjaar van 2018 met de bouw van een nieuw multifunctioneel publieksgebouw. Het verrijst in het centrumgebied van het Park en moet gereed zijn in de zomer van 2019.

120702s exterieur 01 20170706

In het centrumgebied van Het Nationale Park De Hoge Veluwe wordt vanaf komend voorjaar gebouwd aan wat volgens het Park een mijlpaal is in haar geschiedenis. Monique Kokke, Hoofd Bezoekersmanagement, legt uit: ‘De bezoeker van vandaag verwacht meer dan die van tien jaar geleden. Onze huidige faciliteiten zijn prima, maar ze bieden ons niet langer de mogelijkheid te bieden wat we willen bieden.’ In het hypermoderne gebouw, dat i.s.m. Antea Group, De Zwarte Hond en Monadnock is ontworpen en uitgewerkt, komen naast het nieuwe Parkrestaurant ook een informatiecentrum, ontvangst- en educatieruimten en de Parkwinkel.

De meer beschikbare ruimte en andere praktische voordelen vormen slechts een deel van de reden van de nieuwbouw. Kokke: ’Wij zijn primair een natuurpark, dat zal nooit veranderen. Wat we wel kunnen veranderen is de ervaring van de bezoeker. Die kunnen we straks nog completer maken aan de hand van bijvoorbeeld meer interactieve voorlichting en educatie.’

De plannen voor de nieuwbouw liggen er al langer, maar er waren enkele jaren van fondsenwerving nodig om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen. Diverse sponsoren dragen bij, net als de Provincie Gelderland. Voor het overige wordt de nieuwbouw bekostigd met eigen middelen van het Park, verkregen uit de entreegelden. Welke naam het gebouw zal dragen is nog niet bekend. Daarvoor wordt in een later stadium een prijsvraag uitgeschreven onder Parkbezoekers.

Klik hier voor meer informatie over de nieuwbouw

Wilt u op de hoogte blijven van de vorderingen van de nieuwbouw? Meld u dan via deze link aan voor de speciale bouw-nieuwsbrief. Uiteraard zijn ook op onze website alle vorderingen te volgen.