Feestelijke viering bereik hoogste punt nieuwbouw Hoge Veluwe

Zaterdag 17 november 2018

Op vrijdag 16 november vierde Het Nationale Park De Hoge Veluwe met alle betrokkenen het bereik van het hoogste punt van de nieuwbouw. Rond 2 uur stonden de heer van Voorst tot Voorst, directeur van het Park, en de heer Rots, directeur van Rots Bouw, op de bouwplaats klaar om de ongeveer 80 aanwezigen te verwelkomen.

Landhuis 010

Gehuld in schoenen met stalen neuzen en met veiligheidshelmen op het hoofd verzamelden de bouwvakkers, aannemers, onderaannemers, bouwkundig adviseurs, architecten, en opdrachtgever in de centrale ruimte van het nieuwe gebouw, waar de eerste tekenen van het eindresultaat al goed zichtbaar beginnen te worden.

De heer Van Voorst tot Voorst verwelkomde iedereen en bedankte alle betrokkenen voor hun steun, inzet en harde werk aan het gebouw. Hij benadrukte dat het gebouw een gezamenlijke inspanning is, waarbij ieders inzet enorm wordt gewaardeerd. Hierna vertelde de heer Rots dat het Landhuis het eerste nationale, iconische project van dit formaat is waar Rots Bouw bij betrokken is en dat Rots Bouw trots is hierbij betrokken te mogen zijn.

Landhuis 037

Na deze lovende woorden werd er geproost op de bouwers en het Landhuis en was er voor iedereen een heerlijke maaltijd. Nadat iedereen voorzien was van een stuk vlees van het varken aan het spit, was er gelegenheid om verschillende delen van de bouwplaats te bezoeken.

De trap aan de achterkant van het gebouw was opengesteld voor bezoekers, waardoor er al een kleine blik geworpen kon worden op het prachtige uitzicht wat gasten straks ook hebben vanuit de zalen van het Landhuis (werktitel). Het Landhuis is medio juni 2019 gereed.