Dag van het Nationaal Park op 26 mei

Vrijdag 03 mei 2019

Dit jaar vindt de 20ste editie van de Europese Dag van het Nationaal Park plaats. Voor het eerst in Nederland nemen alle 21 Nationale Parken deel aan de Dag van het Nationaal Park. Binnen het thema “Ontdek onze natuurschatten” wordt in elk nationaal park een activiteit georganiseerd.

Vroege Vogelconcert

Het Nationale Park De Hoge Veluwe viert de Dag van het Nationaal Park op muzikale wijze met het Vroege Vogelconcert: een uniek openluchtconcert om 6 uur 's ochtends. Het concert wordt uitgevoerd door het ensemble ‘Trio Porteño’, bestaande uit een accordeonist, violist en cellist. Natuurlijk zingen er, zeker op dit tijdstip, ook honderden vogels mee. 
Meer over het Vroege Vogelconcert

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is één van de 21 nationale parken die Nederland rijk is. Gezamenlijk vertellen deze parken het verhaal van de Nederlandse natuur. De nationale parken zijn prachtige voorbeelden van typisch Nederlandse landschappen met internationaal bijzondere natuur.

Europese dag

In het weekend van 24 tot 26 mei doen parken in heel Europa mee aan de Dag van het Nationaal Park. Op deze jaarlijks terugkerende dag wordt de oprichting van het eerste Nationaal Park in Europa gevierd. Het eerste Nationaal Park, Sarek National Park in Zweeds Lapland, werd op 24 mei 1909 in Zweden opgericht.