Duitse Dagen in NP De Hoge Veluwe

Maandag 13 juni 2016

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni as. is Het Nationale Park De Hoge Veluwe een stukje Duitsland in Nederland. Een weekend lang kunnen bezoekers kennismaken met alles wat Duitsland bijzonder maakt. Met delicatessen, de beste Duitse wijn, muziek, theater, een foto-expositie en een paardenevenement.

Daags voor de Duitse Dagen wordt een unieke openlucht-expositie van het Duits Verkeersbureau met beelden van topfotograaf Norbert Rosing geopend. Rosing is o.a. bekend van zijn werk voor National Geographic. Midden in de natuur is een selectie van de collectie ‘Wildes Deutschlandnd’; adembenemende foto’s van de mooiste natuurgebieden van Duitsland. De expositie is te zien van vrijdag 24 juni t/m 31 augustus.

In het centrum van het Park is er op 25 en 26 juni een Duitse streekmarkt met tal van mooie Duitse producten. Traditionele, maar ook verrassende. Het beroemde wijngoed van Prinz Salm uit Walhaussen benut De Duitse Dagen voor het introduceren van zijn exclusieve wijn in Nederland. Op het plein klinkt de hele dag Duitse muziek en ook er is theater. Volkswagen presenteert zijn nieuwste auto van het type Tiguan, waarbij bezoekers een offroad-proefrit mogen maken.

Voor kinderen loopt Frau Holle rond. Zij vertelt verhalen van de gebroeders Grimm. Een ballonkunstenaar maakt Duitse teckeltjes van ballonnen en de kinderen kunnen zich laten schminken als Sneeuwwitje, de Grote Boze Wolf of een van de zeven geitjes.

Het Duits Verkeersbureau informeert bezoekers over actieve vakanties in Duitsland.  Met behulp van de slimme Destination finder kan iedereen op basis van persoonlijke voorkeuren zijn favoriete Duitse natuurgebied ontdekken voor een avontuurlijke natuurreis dichtbij huis. Ook is er aandacht voor Duitsland als paardenland. Dat laatste is niet toevallig; op zondag 26 juni staat de Dag van het Paard voor een deel in het teken van Duitsland. De hoofdact wordt verzorgd door Anne Krüger en haar dochter. Met hun paarden, honden en ganzen verzorgen zij een show die de bezoekers niet snel zullen vergeten.

De Duitse Dagen worden georganiseerd in nauwe samenwerking met het Duits Verkeersbureau.

hogeveluwe.nl/duitsedagen
germany.travel