Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt Chinese bezoekers mogelijkheid om mobiel te betalen met Alipay

Vrijdag 10 november 2017

Sinds november is het voor Chinese bezoekers van Het Nationale Park De Hoge Veluwe mogelijk om hun entreekaartje met Alipay te betalen. Hiermee is het Park een van de eerste toeristische bestemmingen in Nederland die deze Chinese betaalapp inzet om extra service te bieden aan zijn Chinese gasten.

Alipay, eigendom van Alibaba’s Ant Financial, wordt in Mainland China inmiddels al door meer dan 500 miljoen Chinezen dagelijks gebruikt. Met name in de grote steden heeft de Chinese consument het mobiel betalen vanuit hun Alipay wallet al volledig geaccepteerd.

Sinds vorig jaar is Alipay ook buiten de landsgrenzen actief waarbij het zich met name richt op het faciliteren van Alipay mobiel point-of-sale (POS) betalingen voor Chinese reizigers. Steeds meer toeristische bestemmingen spelen hier op in, en maken het mogelijk voor hun Chinese gasten om in hun eigen munteenheid (RMB) af te rekenen.

Zo ook bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe, dat jaarlijks steeds meer bezoekers uit China mag verwelkomen. Waar er dit jaar vermoedelijk 350.000 Chinese bezoekers Nederland zullen aandoen, is het de verwachting dat dit aantal in 2020 gestegen is naar 800.000. Deze groeiverwachting heeft het Park doen besluiten om zich nadrukkelijker te richten op deze nieuwe markt. Centraal hierin staat het verbeteren van de dienstverlening voor zijn Chinese bezoekers.

Middels een samenwerking met NextportChina, hét China-focused digital agency van de Benelux, is het Park hier zo’n drie jaar geleden mee begonnen. Inmiddels beschikt De Hoge Veluwe over een Chinese website, is het Park goed zichtbaar op de belangrijkste Chinese reisplatforms en biedt het een uitgebreide Chinese brochure aan. Daarnaast is er vorig jaar ook een Chinese audiotour ontwikkeld voor het Jachthuis Sint Hubertus.

Het aanbieden van Alipay past dus helemaal in het verder ‘China-ready’ maken van het Park. Inmiddels hebben de eerste Chinese gasten al met de hun bekende mobiele app betaald bij een van de drie ingangen van het Park. De reacties zijn heel positief. De Chinese toerist geeft aan het zeer te waarderen dat De Hoge Veluwe deze extra service aanbiedt.