Het Nationale Park De Hoge Veluwe lanceert De Hoge Veluwe podcast

Dinsdag 26 april 2022

De Hoge Veluwe is jarig! Deze week is het 87 jaar geleden dat dit unieke nationale park werd gesticht. Dat heuglijke feit verdient een podcast.

Vierdelige podcastreeks
Cabaretier/schrijver Vincent Bijlo en Hein van Beek, schrijver/huismeester van Jachthuis Sint Hubertus, maken je in een vierdelige podcastreeks deelgenoot van het vele moois dat er op De Hoge Veluwe te beleven is. Dat doen ze samen met kundige gasten.

Overgrootvader Berlage
Vincent Bijlo komt al zijn leven lang met enige regelmaat op De Hoge Veluwe. Daar staat immers Jachthuis Sint Hubertus, ontworpen door zijn overgrootvader, H.P. Berlage. Hoe is het Jachthuis er ooit gekomen? Wie waren Anton Kröller en zijn echtgenote Helene Kröller-Müller, aan wie we Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum te danken hebben? Welke landschappen en andere gebouwen treffen we aan in dit unieke natuurgebied?

Bijlo en zijn co-host Hein van Beek praten erover met rondleiders Leo van Klaveren en Kiek Klappe, en boswachter Henk Ruseler.

Muziek: Kilian van Rooij

De Hoge Veluwe Podcast is te beluisteren via de gebruikelijke podcastplatforms; Spotify, Deezer, Apple en podcastluisteren.nl.

Luister hier aflevering 1

Luister hier aflevering 2

hogeveluwe.nl/podcast