Open NK Culinair Wild BBQ

Praktische informatie

Data: 19 oktober 2024
Tijdstip: 10.00 - 17.00 uur 
Locatie: Evenemententerrein
Prijs: gratis (excl. entree Park)
Reserveren is niet nodig

Evenementen

Tijdens het derde Open NK Culinair Wild BBQ op zaterdag 19 oktober 2024 strijden de beste BBQ-teams uit binnen-en buitenland tegen elkaar.

Met lokaal wild bereiden de teams gerechten op sterren-niveau, met gebruik van niet meer dan een barbecue. Een jury van meesterkoks en sterrenchefs beoordeelt de vier verschillende gerechten. 
De nadruk bij barbecueën is de afgelopen jaren verschoven van veel goedkoop vlees en een snelle bereiding naar het kiezen van mooie ingrediënten en tijd nemen om maximale smaak en ultieme garing te bereiken. Het evenement duurt dan ook de gehele dag waarbij de teams de verschillende opdrachten moeten inleveren op vooraf vastgestelde momenten:

  • 12.00 - 13.00 uur: inleveren opdracht 1
  • 13.00 - 14.00 uur: inleveren opdracht 2
  • 14.00 - 15.00 uur: inleveren opdracht 3
  • 15.00 - 16.00 uur: inleveren opdracht 4

De jury, met topkoks die zich hebben verenigd in 'The Dutch Cuisine', bevindt zich op het Evenemententerrein. Hier kunt u zien hoe zij de gerechten beoordelen. Er wordt gelet op presentatie, smaak en techniek.

Al het vlees wordt geleverd door slagerij Wilbrink uit Otterlo; zij verzorgen demonstraties wild uitbenen. Gedurende de gehele dag zullen er verschillende workshops en demonstraties worden georganiseerd waarbij voor de bezoeker genoeg te proeven valt. Het programma wordt aangevuld met muziek en activiteiten voor wildliefhebbers van alle leeftijden. 
De prijsuitreiking wordt gehouden omstreeks 16.30 tot 17.00 uur in de tent op het evenemententerrein. 

Honger gekregen van al dat lekkers? Kom dan genieten bij onze foodtruck die tijdens het Open NK Culinair Wild BBQ natuurlijk ook de BBQ aan heeft staan. Voor de kleintjes zetten we een houtvuurtje aan waar men zelf popcorn mag poffen. 

Dit is een gratis evenement waarvoor u wel een entreeticket nodig heeft. Klik op de onderstaande button om een entreeticket voor het Park te kopen.