Kamperen

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt een prachtig kampeerterrein voor de ware natuurliefhebber, vlak bij Ingang Hoenderloo. De camping bestaat uit een autovrij tentenveld en drie terreinen voor caravans en campers. De camping is jaarlijks geopend van begin april tot eind oktober.

Voorzieningen natuurcamping De Hoge Veluwe:

  • Alle caravanplaatsen zijn voorzien van een elektriciteitsaansluiting (tegen betaling van € 3 per nacht).

  • Lozingsvoorziening

  • Toiletgebouw met wasgelegenheid en warme douches (€ 0,50 voor 4 min. douchen, wisselautomaat aanwezig)

  • Gratis (warm) afwaswater

  • Speeltuin met een waterspeelplaats en een speelweide voor kinderen

  • Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd

  • Gratis Wi-Fi (bij sanitairgebouw)

In verband met het risico op natuurbrand is het op de camping niet toegestaan om open vuur te stoken of te barbecueën.

U kunt uw plek op de camping niet vooraf reserveren. In verband met de maatregelen tegen het Coronavirus zijn er tijdelijk minder plekken beschikbaar op de camping. De campingbeheerder bepaalt het aantal beschikbare plaatsen en communiceert dit met de portier van Ingang Hoenderloo. U kunt bij de portier van Ingang Hoenderloo informeren over de bezetting van de camping. Voor kampeerders gelden dezelfde openingstijden voor het Park als voor bezoekers. Bekijk hier alle openingstijden.

N.B. Kampeerders mogen maximaal drie weken aaneengesloten op de natuurcamping kamperen. Als u de camping een tweede keer bezoekt, dient er minimaal één maand tussen de kampeerperioden te zitten. Het Park wil op deze manier ruimte maken voor bezoekers van het Park die slechts enkele dagen willen verblijven op de camping.

Kosten kamperen per nacht

Op de dag van aankomst meldt u zich aan bij Ingang Hoenderloo waar u betaalt voor de camping (per persoon per nacht) en voor het Park (per persoon per dag). Hierna kunt u uw kampeermiddel plaatsen op de camping. 

Natuurcamping per nacht, inclusief toeristenbelasting, exclusief entree voor het Park en elektra.

Natuurcamping volwassene met caravan/camper
(per nacht)
€ 8
Natuurcamping volwassene met tent
(per nacht)
€ 7
Natuurcamping kind met caravan/camper
(per nacht)
€ 4
Natuurcamping kind met tent
(per nacht)
€ 3,50
Natuurcamping kind
(0 t/m 5 jaar)
Gratis
Elektriciteitsaansluiting
(caravan/camperplaatsen)
€ 3

Let op: per overnachting dient u ook de entreeprijs voor een dagkaart van het Park (en eventueel een dagkaart voor de auto) te betalen. U kampeert namelijk in het nationale park.

Indien u langer dan 6 nachten blijft, loont het om een Jaarkaart aan te schaffen i.p.v. losse dagkaarten. De Jaarkaart geeft het hele kalenderjaar toegang tot het Park.
Op de dag van vertrek bent u geen entree voor het Park meer verschuldigd, maar u mag wél de gehele dag in het Park verblijven.