Kamperen

Het Park heeft besloten de Parkcamping per 2023 niet meer te openen voor campinggasten. We vinden het erg jammer voor onze trouwe campinggasten, maar helaas is de afgelopen jaren gebleken dat het openhouden van de camping niet meer rendabel is. Hoewel de camping al lang bestaat, behoort het draaiende houden van de camping niet tot de corebusiness van het Park. Het onderhoud vergt te veel van onze aandacht, tijd en financiële middelen. Een andere reden die mee heeft gespeeld bij deze beslissing, is dat het Park in eerste instantie bestaat om de landschappen, flora en fauna die zich binnen de rasters bevinden te beschermen. Mede daarom hebben we vaste openingstijden, om het wild zo veel mogelijk rust te gunnen. Door de aanwezigheid van de camping werd de fauna regelmatig verstoord, omdat mensen buiten openingstijden het Park in gingen.

Natuurlijk hebben we nagedacht over alternatieven, maar deze zijn niet haalbaar gebleken. Zo is er bijvoorbeeld onderzocht of het mogelijk was om het beheer uit te besteden met bijvoorbeeld glamping of tiny houses, maar deze opties zijn pas rendabel bij een grootschalige opzet. Dit is binnen het Park niet gewenst.

We begrijpen hoe vervelend het is voor alle gasten die we jaar in jaar uit mochten verwelkomen op deze prachtige plek. We hopen dat iedereen met veel plezier terug denkt aan alle mooie momenten op het kampeerterrein.

Wij verwijzen u graag door naar een prachtige camping in de buurt van het Park: Camping Beek en Hei. Centraal gelegen tussen Planken Wambuis en Het Nationale Park De Hoge Veluwe is deze camping een goede uitvalsbasis voor uw bezoek aan het Park. Op deze natuurlijke camping kunt u kamperen zoals kamperen bedoeld is en, net als in het Park, genieten van rust, ruimte en gastvrijheid.