6 tips voor de perfecte Hoge Veluwe dag

Maandag 27 juni 2022

In juli is het Park geopend van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds, dus kunt u extra lang genieten. Wij geven u graag 6 tips met Hoge Veluwe hoogtepunten, voor u om een heerlijke dag De Hoge Veluwe samen te kunnen stellen.

De Witte Fietsen 
Voor dé ultieme Hoge Veluwe beleving maakt u een tocht op één van de 1.800 gratis te gebruiken Witte Fietsen in het Park. Een ervaring op zich, en ideaal om in korte tijd veel van het Park te zien. Er zijn ook rolstoelfietsen te leen en elektrische- en bakfietsen te huur

Natuurschoon 
De landschappen van De Hoge Veluwe kunt u te voet, per fiets, paard of auto bezoeken. Kies een route op de Parkplattegrond en laat u verrassen door de afwisseling in terrein en begroeiing. Op zoek naar dieren? Bezoek dan een wildobservatie. Met een beetje geluk en geduld treft u de Parkbewoners. 

Jachthuis Sint Hubertus
In Jachthuis Sint Hubertus stapt u honderd jaar terug in de tijd. Boek een rondleiding door het prachtige buitenverblijf van Anton en Helene Kröller-Müller – de stichters van het Park. Of bewonder de buitenkant van dit markante gebouw in het noorden van het Park. 

Kröller Müller Museum
Midden in het Park ligt het Kröller Müller Museum, een paradijs voor kunstliefhebbers. In de beeldentuin van het museum ontdekt u de mooiste sculpturen in de open lucht. Binnen vindt u onder ander kunstwerken van Van Gogh. 

Heerlijk eten 
In het Parkrestaurant kunt u terecht voor goede koffie met gebak, een lekkere lunch en een goed diner. Of gaat u voor een frisje op het zonnige terras? Maak uw dag compleet met een bezoek aan de Parkwinkel voor iets lekkers of een mooie souvenir voor thuis. 

 Bonustip: uitgebreid activiteitenaanbod 
Ook in juli is er van alles te doen in het Park. Van de wandeling Speuren naar Sporen, tot De Natuurdetective – leuk voor kinderen! Het ondergrondse museum Museonder is dagelijks geopend, net als de nieuwe moeflon-expositie. 

Wellicht komt u alsnog tijd tekort…