Donatie Presikhaaf Schoolmeubelen aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Maandag 30 januari 2023

HOENDERLOO - Presikhaaf Schoolmeubelen doneert schoolmeubilair aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe voor het Hoge Veluwe Klaslokaal.

 

 

Foto: Hans Haarman (Commercieel Manager Presikhaaf Schoolmeubelen) overhandigt cheque aan Margot Palmen (Hoofd Fondsenwerving Het Nationale Park De Hoge Veluwe).

Hoge Veluwe Klaslokaal
Voor kinderen is de natuur één groot leslokaal. Een plek om te ervaren, te ontdekken en spelenderwijs te leren. De Hoge Veluwe is de perfecte locatie voor een schooldag in de natuur. Biologieles in het bos, aardrijkskunde op het stuifzand en geschiedenis bij Jachthuis Sint Hubertus. Toch kan het soms fijn zijn om even met alle leerlingen bij elkaar te zitten. Voor een gezamenlijke start van de dag, bijvoorbeeld. Of voor het voorbereiden of nabespreken van een buitenactiviteit. Dat kan in De Hoge Veluwe Buitenschool, ook wel het Klaslokaal genoemd; een volledig uitgerust leslokaal in het Museonder, in het centrum van De Hoge Veluwe. Hier starten veel wandel- en fietsroutes en er staan honderden Witte Fietsen klaar. Een ideale uitvalsbasis voor een tocht door het Park.

Investeren om door te geven
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is de unieke nalatenschap van het echtpaar Anton en Helene Kröller-Müller. Dankzij betalende bezoekers en de steun van bedrijven, fondsen en particulieren kunnen we het Park met al haar schatten behouden en versterken voor volgende generaties.

‘We zijn Presikhaaf Schoolmeubelen dankbaar voor de donatie van het schoolmeubilair aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Mede dankzij deze donatie kunnen we leerlingen nog beter ontvangen. We willen kinderen al vroeg in contact brengen met natuur, in de hoop dat zij er later goed voor zullen zorgen: jong geleerd, oud gedaan. Daarom kunnen basisscholen gratis het Park bezoeken’
- Margot Palmen (Hoofd Fondsenwerving Het Nationale Park De Hoge Veluwe)

‘Met onze donatie van het schoolmeubilair aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe streven wij er naar kinderen en leerkrachten ruimte en inspiratie te bieden om in het Hoge Veluwe Klaslokaal aan de slag te gaan met natuureducatie en zo bij te dragen aan een basis voor een duurzame toekomst’.
- Hans Haarman (Commercieel Manager Presikhaaf Schoolmeubelen).

Over Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe is de groene schatkamer van Nederland. Het is het grootste aaneengesloten actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het Park streeft een zo hoog mogelijke biodiversiteit na, alsmede een evenwicht tussen ecologie en economie. Het Park opereert zelfstandig en is in haar exploitatie grotendeels (88%) onafhankelijk van subsidies.

Over Presikhaaf Schoolmeubelen
Presikhaaf Schoolmeubelen ontwikkelt, ontwerpt en produceert kwalitatief en toekomstgericht onderwijsmeubilair. Het is dé ideale partner bij de inrichting van jouw school. Samen met jou creëren zij een interieur dat perfect past bij de gekozen onderwijsvisie. Hun doel is een optimale leeromgeving ontwerpen waarin leerlingen hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Zij produceren duurzaam, circulair en op maatschappelijk verantwoorde wijze in Nederland. En doen dit in een omgeving waar opleiding en ontwikkeling centraal staan. Iedereen krijgt bij Presikhaaf Schoolmeubelen de ruimte om zijn of haar vaardigheden te gebruiken.