Bronstexcursie

Praktische informatie

Data: kijk op de kalender voor de geplande data 
Tijdstip: 17.00 - 19.30 uur 
Start: Museonder
Prijs: € 5,00 per persoon (excl. entree Park)
Reserveren is verplicht.
NB. Honden meenemen is bij deze activiteit niet toegestaan.

Wandel- en/of Fietsexcursies

In de bronsttijd strijden de herten om de gunst van de hinden. Het imponeren van hun rivalen met lichaamskracht en bronstroep, het burlen, is een indrukwekkend schouwspel. De kans om dit spektakel te beleven in één van de niet voor algemeen publiek toegankelijke wildobservaties is groot.

Deze wandelexcursie start vanaf het Museonder in het centrum van het Park. U krijgt eerst een film over edelherten in de Filmzaal van het Bezoekerscentrum te zien. Let op: vanaf de ingangen is het met de auto nog ongeveer 15 minuten rijden naar het centrum waar het Museonder zich bevindt. 

Om de bronst ongestoord te laten verlopen, zijn er in de maand september extra rustgebieden ingesteld voor het wild. Hierdoor zijn enkele wandel- en ruiterroutes niet bereikbaar of toegankelijk. Bekijk het overzicht hier

Vanwege de enorme belangstelling zijn de begeleide bronstexcursies altijd snel volgeboekt. Natuurlijk kunt u zelf het schouwspel van de bronst ook op eigen gelegenheid opzoeken. Kijk op deze kaart voor de publiekstoegankelijke wildobservatieplekken. Op deze locaties is de kans op het zien van burlende herten het grootst.