Oud-Reemsterzand Kring

Uw bijdrage aan een duurzame toekomst

Met de steun van de leden van de Oud-Reemsterzand Kring kunnen wij diverse projecten uitvoeren die nodig zijn om het Park te verduurzamen, de biodiversiteit te versterken, (school)kinderen meer te leren over natuur en het Park goed bereikbaar te houden voor iedereen.

Wat mag u van ons verwachten?

Als lid van de Oud-Reemsterzand Kring bent u op een persoonlijke manier betrokken bij Het Nationale Park De Hoge Veluwe en ontvangt u de volgende privileges:

  • Jaarlijkse uitnodiging voor een exclusief Kring-evenement (lid + introducé)
  • Twee Relatiekaarten voor gratis toegang tot het Park (kaarthouder met auto + vier introducés)
  • Groepsexcursie met gids, ook geschikt voor (klein-)kinderen
  • 25 vouchers voor gratis Parktoegang
  • Nieuwsbrief Gulle Gevers

U kunt hier het aanmeldformulier downloaden. Deze kunt u ons toesturen per mail via fondsenwerving@hogeveluwe.nl of per post naar Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, t.a.v. afdeling Fondsenwerving, antwoordnummer 2001, 7350 ZX Hoenderloo (geen postzegel nodig).

Wat is uw bijdrage?

We gaan graag een vijfjarige overeenkomst aan vanaf € 5.000 per jaar. Daarmee doet u een zogeheten ‘Periodieke Gift’, die u volledig kunt aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting. Door dit belastingvoordeel kost een schenking van € 5.000 u in de meeste gevallen netto € 3.150. Zie voor meer informatie de website van de belastingdienst. Onze steunstichting het Hoge Veluwe Fonds heeft een ANBI-status en is in het bezit van het CBF-keurmerk.

Word Vriend
 

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjon Lambooij (Hoofd Fondsenwerving) via lambooij@hogeveluwe.nl of +31 6 83 52 70 88 of Annewil Nieuwenhuizen (Medewerker Fondsenwerving) via nieuwenhuizen@hogeveluwe.nl of +31 6 82 21 49 25.

Oud-Reemsterzand

Het Oud-Reemsterzand biedt een bijzondere combinatie van natuur en historie. In het zand- en heidegebied werden sporen gevonden van een Middeleeuwse nederzetting. Er blijkt bovendien een brede bundel van historische karrensporen te lopen, die horen bij de 13e-eeuwse doorgaande handelsroute die vanaf Arnhem naar de belangrijkste Gelderse haven Harderwijk liep. Toen het echtpaar Kröller-Müller kort na 1900 het huidige Park stichtte, bleven de oude karrensporen achter in de heide, waar ze als interessante cultuurhistorische relicten van vroegere infrastructuur tot op de dag van vandaag zijn blijven liggen.