Beleef De Hoge Veluwe thuis

Zaterdag 21 november 2020

De natuur spreekt alle zintuigen aan. Beleef het zelf op De Hoge Veluwe. Daar is volop ruimte om veilig te genieten van prachtige landschappen en unieke kunstwerken. Het Park is geopend, net als de uitgiftepunten voor een hapje of drankje to go. Kunt u of wilt u op dit moment niet langskomen? Geniet dan online van het Park en de musea.

Wilde dieren spotten
In het Nationale Park De Hoge Veluwe leven zo’n 50 wilde zwijnen, 150 reeën, 180 edelherten, en 220 moeflons. De kans om wild te spotten is het grootst aan het begin en eind van de dag. Dat kan in het Park, maar ook online: speur mee via de livestream van het Park. Of bekijk unieke dierenfoto’s via Snapshot Hoge Veluwe en help mee aan wetenschappelijk onderzoek.

Virtuele Jachthuis-tour
In 202 bestond het Jachthuis Sint Hubertus 100 jaar. Het Jachthuis is ontworpen door de architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). Hij ontwierp het gebouw, de tuin, en het complete interieur. Het Jachthuis was oorspronkelijk het buitenhuis van het echtpaar Kröller-Müller. In de laatste fase van hun leven woonden zij er permanent. Bekijk dit bijzondere gebouw uit 1920 in een virtuele tour.

Het Kröller-Müller Museum in beeld
Benieuwd hoe internationale bezoekers het Kröller-Müller Museum ervaren? In dit filmpje ziet u hun reactie. Ook vanuit huis kunt u genieten van de kunstwerken uit het museum en de beeldentuin: in de collectiezoeker staan zo'n 7.000 (van de ruim 20.000) werken.

Speel het Museonder bordspel
Het Museonder, in het centrum van het Park, is een ondergrondse museum over de wereld onder onze voeten. U vindt in het Museonder onder andere een wortelstelsel van een stokoude boom, een waterlaboratorium en dieren die al duizenden jaren zijn uitgestorven. Ook vanuit huis kunt u aan de slag met het thema ondergronds: print en speel het Museonder-spel.