Workshop: Wie tekent, ziet meer!

Data: vrijdag 17 mei, 14 juni, 23 augustus, 13 september 2019
Locatie: verzamelen voor het Museonder
Tijd: 10:15 uur verzamelen, 10:30 uur start, 13:00 eind
Prijs: € 29,50 (exclusief entree Park)
Reserveren verplicht. De workshop gaat door vanaf minimaal 4 deelnemers. 
Alle materialen en benodigdheden zoals houtskool, papier en klapstoeltjes zijn aanwezig en voor een kleine snack wordt gezorgd. 
Bij regen gaan we naar een beschutte plek.

Workshops

Doe mee aan een tekenworkshop midden in de natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Beeldend kunstenaar Ingrid van Aert neemt je mee naar een mooie plek en leert je om open te staan voor wat je ziet, want tekenen is ook voor een heel groot deel kijken.

Workshop: Zie je dat?
Een boom is een boom en een vennetje een vennetje. Toch? Dat denk je. Maar heb je wel eens echt gekeken? Wat is er werkelijk te zien?
Wat is er donker en wat is er licht? Heb je wel eens geprobeerd om dat met een krijtje in je hand op papier te treffen?

Rustig plekje
Beeldend kunstenaar Ingrid van Aert (Hardop Kijken) nodigt je uit om op een rustig plekje in het Park plaats te nemen op een krukje en dan eens goed om je heen te kijken. De natuur met al je zintuigen op te nemen. Ze geeft wat warming-up oefeningen om je tekenhand én de waarnemer in jezelf wakker te maken. En dan begint het spel van kijken en onderzoeken.

Wie tekent, ziet meer!
Openstaan voor wat je ziet. Met iedere opdracht ontdek je wat nieuws. En gaandeweg kom je erachter dat tekenen niet zozeer over techniek gaat, maar vooral over stoppen met denken, gewoon doen en vooral kijken. Wat volgt is een rake lijn. Een vrije beweging. Trakteer jezelf op een verrassende ochtend in het park en schrijf je in! 

De workshop is geschikt voor beginners én gevorderden