Vanaf 5 juni weer rondleidingen in het Jachthuis, Museonder en Kröller-Müller weer geopend

Dinsdag 01 juni 2021

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf zaterdag 5 juni mogen musea en binnenlocaties hun deuren weer openen! Dit houdt in dat u vanaf nu ook weer kunt genieten van de prachtige tentoonstellingen in het Kröller-Müller Museum, een rondleiding in het Jachthuis kunt boeken, de wereld onder uw voeten kunt ontdekken in het Museonder en uzelf in het Parkrestaurant kunt trakteren op een heerlijke lunch, borrel, diner of kop koffie met wat lekkers. Voor het Jachthuis en het Museum is het uiteraard wel noodzakelijk om van te voren te reserveren. 

Voorzieningen

Jachthuis Sint Hubertus
Van maandag tot en met zondag zijn er elke dag zes rondleidingen van 45 minuten per dag in het Jachthuis. De rondleidingen starten om 11.30 uur en er zijn maximaal zes plekken per rondleiding beschikbaar. Iedere bezoeker wordt gevraagd een mondkapje te dragen en 1,5m afstand te houden tot andere bezoekers. Reserveren is verplicht en kan via deze link

Kröller-Müller Museum
De beeldentuin is sinds 19 mei open. Vanaf 5 juni zijn ook de collectie en de tentoonstellingen in het museumgebouw weer geopend voor publiek. Buitenrestaurant MJ in de beeldentuin en restaurant Monsieur Jacques, in het museumgebouw, zijn geopend. Daarnaast kunt u weer terecht in de museumwinkel. Om zoveel mogelijk bezoekers veilig te kunnen ontvangen is het museum ook op maandagen open. De nieuwe openingstijden zijn: maandag 11.00 tot 17.00 uur en dinsdag tot en met zondag 10.00 tot 17.00 uur. De horeca sluiten om 16.30 uur. In het museum zijn extra maatregelen genomen, zoals een vaste looproute door de tentoonstellingen en de collectie. Voor bezoekers en medewerkers zijn hygiënemaatregelen getroffen. Reserveren is verplicht en kan via deze link

Museonder
U bent weer van harte welkom in het Museonder! Ontdek de wereld onder uw voeten in het ondergrondse museum, of laat u informeren over bijvoorbeeld een mooie wandeling of fietsroute bij de informatiebalie. Reserveren is niet nodig, er mogen maximaal 50 bezoekers tegelijk binnen zijn. Het aantal bezoekers in het Museonder wordt geteld door middel van houten schijven die u bij de ingang kunt meenemen, en bij de uitgang weer kunt achterlaten. De toiletten zijn uiteraard geopend. 

Park Paviljoen, winkel, zalen en horeca
Het Park Paviljoen is geopend, vanaf 5 juni mogen we weer maximaal 50 gasten ontvangen in het Parkrestaurant. Van te voren reserveren is niet mogelijk, u wordt bij binnenkomst opgevangen door een collega die u naar uw tafeltje brengt. Het terras staat tot uw beschikking en de horeca-afhaalpunten bij de foodcontainer in het centrum, de Theekoepel bij Jachthuis Sint Hubertus en Theehuis de Kemperberg zijn geopend voor een hapje en drankje to-go. Neem gerust plaats op een van de picknickbanken die verspreid op verschillende locaties staan. De speeltuin is geopend. De Parkwinkel is geopend voor al uw Parksouvenirs en vanzelfsprekend mag u gebruik maken van de toiletten in het Park Paviljoen. Ook voor zakelijke bezoekers zijn onze zalen weer beschikbaar, kijk hier voor meer informatie. 

Wildobservaties
De wildobservatieplaatsen zijn geopend, de vogelhutten blijven tot nader order gesloten.

Kijk op www.hogeveluwe.nl/corona voor alle maatregelen.

Gezondheidscheck

In verband met de aangescherpte maatregelen tegen het Coronavirus vragen wij alle bezoekers van dertien jaar en ouder om een gezondheidscheck in te vullen op de dag van uw bezoek aan het Park. Dit kunt u op de dag zelf vanuit huis op uw telefoon doen via ikbezoek.nl/de-hoge-veluwe of door de QR-code hieronder te scannen. Ook is het mogelijk om de QR-code te scannen bij de ingang van het Park. Na het invullen krijgt u een scherm te zien met bevestiging van de check. Dit scherm laat u vervolgens bij de ingang aan de portier of aan de kaartcontroleur zien. De gegevens die u invult worden na twee weken automatisch verwijderd en worden alleen met de GGD gedeeld voor het bron-en contactonderzoek.

Waarom vragen wij onze bezoekers om de gezondheidscheck?
De gezondheidscheck is bedoeld om mensen met klachten -of met huisgenoten met klachten- niet op pad te laten gaan naar plekken waar meer mensen samenkomen. De Rijksoverheid verplicht locaties die op reservering toegankelijk zijn voor publiek om een gezondheidscheck uit te voeren, ook als dat een locatie in de buitenlucht is. Dit is een algemene maatregel, die niet alleen geldt voor het Park, maar voor alle doorlooplocaties, zoals bijvoorbeeld ook terrassen. Omdat het Park een afgesloten terrein is en alleen toegankelijk is via 'reservering' (entreebewijs), zijn wij genoodzaakt aan deze maatregel te voldoen. De verplichting is opgenomen in de Tijdelijke regeling maatregelen COVID-19 en is geen eigen beleid van het Park. Dankzij het handhaven van deze maatregel kunnen wij open blijven en geven we onze bezoekers de mogelijkheid om op een veilige manier te genieten van de rust en ruimte in het Park.

Lees meer over de gezondheidscheck

DOE HIER ALVAST DE GEZONDHEIDSCHECK