Vooruitblik activiteiten 2020

Maandag 23 december 2019

Het nieuwe jaar ligt voor ons en het belooft wederom een heel mooi jaar te worden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. In 2020 bestaat Jachthuis Sint Hubertus 100 jaar. Maar ook is er aandacht voor 75 jaar bevrijding. Bent u benieuwd wat er het komende jaar allemaal te doen is in het Park? Wij geven u alvast een voorproefje.

Sagen & Legenden: van 22 februari t/m 1 maart

Net als vorig jaar, kunt u tijdens de voorjaarsvakantie helemaal opgaan in spannende verhalen uit de geschiedenis van de Veluwe. Ga tijdens het evenement Sagen & Legenden op pad met de verhalenverteller, maak kennis met oude ambachten of sluit aan bij een van de vertellingen rond het kampvuur. Welke verhalen hebben daadwerkelijk plaatsgevonden in dit gebied? Dat weet niemand helemaal zeker.

Jachthuis Sint Hubertus 100 jaar

In 2020 is het 100 jaar geleden dat de bouw van Jachthuis Sint Hubertus, het buitenverblijf van Anton en Helene Kröller-Müller, werd voltooid. Waar Berlage doorgaans van opdrachtgevers alleen de opdracht kreeg voor het ontwerpen van een gebouw, ontwierp hij in het geval van het Jachthuis ook het complete interieur, tot zelfs het bestek aan toe.

Het honderdjarig jubileum van Jachthuis Sint Hubertus wordt in 2020 gevierd met een muziekoptreden op de binnenplaats en met een speciale themarondleiding vanaf november. Houd onze website in de gaten voor details en data.

Ook in 2020 zijn ze er weer: de publieksfavorieten

Alle activiteiten van 2020 alvast bekijken? 

Bekijk de Agenda