Snapshot blog

Voorjaarskriebels op de Veluwe: wat gebeurt er bij het wild?

Vrijdag 15 maart 2019

De winter loopt bijna op zijn einde en het voorjaar hangt al in de lucht – voor de natuur en onze favoriete diersoorten op Snapshot symboliseert deze tijd van het jaar het begin van het nieuwe leven. Een groot aantal pasgeboren dieren voegt zich bij de populatie wilde zwijnen en moeflons van het Park.

Snapshot-vraag: is het effect van verstoring door mensen te zien op de foto’s?

Woensdag 27 februari 2019

Vraag: "Als jullie die camera’s bezoeken, is dat dan merkbaar op foto’s (kort) na jullie bezoek? Zijn de dieren dan schuw(er) vanwege (recente) mensenlucht ter plaatse? Daar ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar."

Aanpassing aantal classificaties

Woensdag 28 november 2018

Snapshot Hoge Veluwe heeft inmiddels een indrukwekkende hoeveelheid informatie opgeleverd, dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers. Zó veel dat we nu hebben kunnen analyseren bij hoeveel classificaties de waarneming ‘stabiel’ wordt.

#Leeg #wuivende #boompjes

Woensdag 12 september 2018

Iedereen die een paar series van Snapshot Hoge Veluwe doorlopen heeft, is ze wel eens tegengekomen. Series waar geen dieren op staan, alleen maar wuivende boompjes. Normaal gesproken komen deze beelden af en toe voorbij. De laatste tijd zijn deze beelden echter vaker dan voorheen te zien en is #wuivendsparretje en #leeg een populaire tag. Hoe kan dat nu?

Vogelen op Snapshot

Vrijdag 03 augustus 2018

Wildspotten op Snapshot is voor veel mensen erg leuk. Hierbij krijgt het grote wild, zoals de edelherten en de zwijnen, natuurlijk veel aandacht. Het onderzoek gaat inmiddels om vragen rond het grofwild. Maar er zijn ook andere dieren op Snapshot te zien, zoals bijvoorbeeld vogels. In deze blog willen we deze gevleugelde vrienden ook wat aandacht geven.

Zwijntjes in pyjama gespot!

Donderdag 12 juli 2018

Jonge zwijntjes worden regelmatig gespot op Snapshot Hoge Veluwe. Maar ze zijn nu ook in het wild te spotten!

Daarom vertellen we jullie graag meer over deze schattige knuffelbeestjes in pyjama.

Met tips hoe je ze in het wild kan spotten. 

Onderzoekers gespot!

Dinsdag 19 juni 2018

“Waarom zie ik soms mensen op de foto’s? En waarom zijn die er niet uitgefilterd? Probeert iemand de camera te stelen?” Dit zijn voorbeelden van vragen die het team voorbij heeft zien komen op het forum van Snapshot Hoge Veluwe. In deze blog vertellen we meer over hoe die mensen op de foto’s komen en wat ze doen.